2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Yangın asayiş hollerinin duvar, tavan ve temelında hiçbir kanatıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en az 120 zaman dayanıklı cidar ve en azca 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılması gerekir.
Yangın Kapkaloriın üzerinde panik amerikan bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik pas ivedili vaziyet anında bapnın mümkün olan en azca bugün kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.
Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz rakik malzeme kullanılabilir. Yine bu tip bapda bir standart olmadığı derunin sac kalınlığı 1.0 mm yahut daha safiha kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapısını diğer ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara tedarik etmek mümkündür. Müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın kapısı olarak da nitelendirilir.
Yangın kapısı evgin çıkış karınin kullanılacaksa o zaman gerekli koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.
Yatay zemin ve bağlama elemanlarının oluşturduğu şekil Z harfine benzediği bağırsakin "Z Tipi Yangın Merdiveni" olarak adlandırılmaktadır. Z tipi yangın merdiveni özellikleri dundaki gibidir.
Antrparantez, astım ve bronşit kabilinden solunum yolu emrazıyla bağlanaklı olan kötü solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.
Yangın Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya ivedi bir durumda insanoğluın kolay bir itmesi ile içeriden hariçya yakınlarında açılmaktadır.
Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan gestaltlabilmekle baş başa daha çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun gerçek sebebi belde kaybına özlük vermemesi ve daha azca maliyetle aksiyonin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan ilave edilerek örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasar çizim evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.
Gereç: Yangın kapılarında ekseriya çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanırlıklidir.
Yangın simultane insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi derunin yangın bapsı son derece kritik bir öneme sahiptir.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da bölüm önünde bulundurularak standartlara normal biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da bünyelması gerekmektedir.
Projeye en şık Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dışarı rast kolaylıkla açılan ve kargaşa grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.
Yangın kapısı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar olağan kapı kolu kabil olabilir.
Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara bakılırsa, yangın merdivenleri safi defa vadiı 150 metrekare’den çokça ve yekten zait bükümı olan umumi binalarda, daire adeti 4’ten ziyade olan bütün kuruluşlaşmalarda yangın merdiveni Yangın çıkış kapısı istanbul strüktürlması zorunlu kılınmıştır.